Новите телевизори Sony Bravia XR вече поддържат Google TV

Телевизионната платформа на Google провокира вниманието на все повече производители. Компанията вече представи Chromecast with Google TV – достъпна джаджа, която представлява концепцията им за модерни стрийминг устройства. Oще през лятото стана ясно, че Android TV вече ще се казва Google TV.

С този ход компанията се надява да положи основните на нова стратегия в сегмента на телевизорите, която да бъде по-успешна.

Sony e един от първите големи производители, които планират да използват Google TV в бъдещите си устройства. Японският гигант е разработил нова серия Bravia XR TV модели, които предлагат впечатляващ дизайн и характеристики.

Според официалните данни на Sony това са първите телевизори в индустрията, които имат коигнитивна интелигентност. Новите представители на серията ще предложат още по-интуитивни и интересни начини да се забавлявате с телевизорите Bravia XR TV.

Всички модели от гамата включват MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J, MASTER Series A80J OLED, X95J LED и X90J 4K LED.

 

 

Атрактивните представители на серията включват премиум устройства с поддръжка на 8K резолюция, както и телевизори фокусирани към средния клас с 4K дисплеи. Някои от бюджетните версии също имат 4K OLED дисплеи, съобщава MakeUseOf.

Интеграцията на Cognitive Processor XR е интересна иновация, която подобрява качеството на картината, имитирайки начина, по който работи човешкия мозък. Това важи с най-голяма степен за 8K устройствата от серията като Sony 8K Master Series Z9J, който ще е наличен във версии със 75″ и 85″ екрани.

Специализираният хардуер ще оптимизира HD и 4K съдържание в 8K формат, за да се възползва максимално от допълнителните пиксели. Телевизорите работят с Google TV и поддържат гласови команди с Google Assistant и Amazon Alexa.

Любителите на игрите могат да свържат своите конзоли и да се забавляват на  4К 120fps геймплей, както и на поддръжката за eARC и променливи честоти за опресняване. Цените на Sony Bravia XR TV ще бъдат обявени допълнително от компанията, което вероятно ще се случи на CES 2021 (11-14 януари).

 

Oще от Digital: 5 нови технологии в телевизорите, които е добре да познаваме