Samsung ще произвеждат 120Hz LTPO OLED дисплеите за iPhone 13

Apple използваха OLED дисплеи дори в по-достъпните версии на iPhone 12 и планират да залагат все по-сериозно на технологията в бъдещите си продукти. Специалистите на компанията вече водят активни разговори с доставчици на компоненти, за да подсигурят най-добрия хардуер за iPhone 13.

Премиерата както винаги ще се реализира през есента и ще изостри значително конкуренцията между Apple и премиум смартфоните с Android. В интернет се появи информация от авторитетното корейско издание TheElec, която разкрива, че Samsung Display са получили поръчките за дисплеите на iPhone 13.

Въпреки желанието на Apple да диверсифицира веригата за доставки този път ще заложат изцяло на Samsung за създаването на този ключов компонент на смартфоните. Така корейският производител ще получи ексклузивното право да произведе LTPO OLED дисплеите от ново поколение за наследниците на iPhone 12.

Oчаква се двете най-скъпи версии да поддържат 120Hz честота за опресняване на кадрите, което ще актуализира съдържанието на екрана два пъти в секунда.

 

 

Apple ще представят отново четири устройства в края на годината, но само двата най-скъпи смартфона ще използват Low-Temperature Polycrystalline Oxide (LTPO) Thin-FIlm Transistors (TFT) панелите на Samsung Display. Първоначално компанията е искала да включи във веригата за доставки и LD Display.

Другият водещ корейски производител няма да предоставя LTPO OLED екрани за iPhone 13, но се очаква да имат по-активна роля през 2022г. На този етап Samsung разполагат с много по-добра технология и са в състояние да произведат достатъчно количество, за да отговорят на търсенето към iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

Технологията LTPO OLED е сравнително нова, тъй като се използва за първи в Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Впечатляващият дисплей на смартфона изглежда е впечатлил дори Apple, които ще заложат на същата иновация в следвaщите си флагмани.

Стратегията на компанията включва всичките версии на iPhone 14 да преминат към новата технология през втората половина на 2022г.

 

Oще от Digital: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат по-добри UltraWide камери