Microsoft разработват нова уеб версия на приложението Outlook за Windows и Mac

Microsoft Outlook e популярно имейл приложение сред бизнес потребителите заради широкия набор от функционалности, които предлага. Интеграцията с другите услуги от Windows екосистемата допълнително превръща Outlook в оптимално решение за ежедневната комуникация. Компанията е стартирала работа над нов проект, който ще модернизира приложението. 

Идеята на Microsoft е да разработят нова уеб версия на Outlook, която да се превърне в универсален клиент за двете водещи десктоп платформи.

Според данните новият софтуер ще замести и традиционните Mail & Calendar приложения в Windows 10. На този етап кодовото име на актуализирания Outlook клиент е Monarch, като неговия код е базиран на настоящата уеб версия.

Project Monarch изразява по най-добър концепцията за „Оne Outlook“ и създаването на приложение, което работи еднакво на устройствата с Windows и Mac, но също така е достъпно от всеки един браузър. В момента компанията предлага няколко различни клиента, като Outlook Web, Outlook (Win32) for Windows, Outlook for Mac и Mail & Calendar в Windows 10.

 

 

Новият проект ще замести настоящото приложение на Microsoft Outlook с подобрена версия, която е базирана на модерните уеб технологии. Така Outlook ще се превърне в продукт, който има идентичен интерфейс, функционалности и програмен код на Windows и Mac, съобщава Windows Latest.  Приложението ще е налично както за бизнес средите, така и за обикновените потребители.

Работи се усилено над интеграция на функция за офлайн съхранение на информация, споделяне на таргети и известия с други потребители и др. След като бъде готово новото приложение ще предложи унифицирано изживяване, което сте свикнали да получавате от уеб версията на Outloоk на компютрите с Windows и Mac.

Teстовете ще продължат с пълна сила до края на годината, но едва ли финалната версия ще бъде налична преди 2022г. Най-рано това може да се случи с първия голям ъпдейт на Windows 10, чието разпространение е планирано да започне през първата половина на следващата година.

 

Oще от Digital: Мicrosoft Outlook вече ще позволява да търсим с Bing от приложението с Android