LG Display ще представят извит 48″ OLED дисплей на CES 2021

Водещите производители продължават да експериментират активно с разработването на алтернативни дизайни на своите устройства. Вече видяхме първото поколение гъвкави смартфони, като вече се работи над навиващи дисплеи. Тази иновация намира място в някои телевизори на Samsung и LG, но може да промени начина, по който изглеждат мобилните устройства.

Голям интерес сред потребителите предизвикват извитите дисплеи, които още по-реалистично мултимедийно изживяване.

В голяма степен това важи за мониторите с този дизайн, които са предпочитан избор за геймърите. Въпреки очевидните предимства на технологията можем да кажем, че извитите дисплеи не са толкова популярни сред телевизорите.

За да се възползвате максимално от този дизайн често е необходимо да гледате съдържанието под точно определен ъгъл, което се дължи на специфичната курватура на екрана. LG Display е компания, която активно експериментира с нови технологии и има интересни идеи за предстоящото събитие CES 2021.

Шоуто ще прикове вниманието на любителите на технологиите в периода между 11 и 14 януари в Лас Вегас.

 

 

Корейският производител планира да изненада потребителите с премиерата на устройство, което съчетава най-добрите характеристики на мониторите и телевизорите. LG са разработили интересен модел, чиито екран може да се огъне в краищата, когато се забавлявате с любимите игри. След това, обаче можете да го върнете в първоначалната му плоска форма, когато искате да гледате телевизия.

Другата атрактивна функция е свързана с аудио системата, която ще генерира звук от вибрации, а не чрез традиционни високоговорители. LG Display потвърдиха, че на предстоящото излoжение ще демонстрират възможностите на 48-инчов гъвкав OLED (CSO) дисплей, съобщава GizChina.

Въпросният екран ще бъде тънък, колкото лист хартия и ще може да се огъва с радиус на извивка от 1000 милиметра. Компанията обещава време за реакция от 0.1 милисекунда, както и поддръжка за 120Hz честота за опресняване на кадрите. Потребителите ще могат да коригират тази стойност в периметъра между 40Hz и 120Hz. 

В заключение ще отбележим, че дебелината на 48-инчовия дисплей ще бъде едва 0.6 милиметра.

 

Oще от Digital: LG Display отчетоха първа печалба от седем тримесечия насам