Xiaomi Mi 11 Pro ще има четири камери

Xiaomi представиха новият си флагман в пазара на смартфони броени дни преди края на 2020г. Както се очакваше устройството предлага сериозни подобрения. Вече ви съобщихме, че Xiaomi Mi 11 е първият смартфон с Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Любопитна подробност е, че китайският бранд този път се въздържа от премиерата на „Pro“ версия на смартфона, което обикновено е част от стратегията им.

 

Все пак Xiaomi не са се отказали от модела, тъй като Xiaomi Mi 11 Pro ще бъде представен през февруари 2021г. Устройството ще запази много от спецификациите на своя предшественик, но ще предложи и няколко важни подобрения. Специален акцент за Xiaomi ще бъдат камерите  на Xiaomi Mi 11 Pro. В интернет изтече снимка на смартфона, която разкрива наличието на съвсем различен дизайн в задния корпус. 

Изображението потвърждава наличието на четири камери, като един от сензорите на смартфона ще предложи система за 120-кратно дигитално приближение по подобие на Xiaomi Mi 10 Ultra.

 

 

Другата полезна информация, която ни разкрива кадъра е наличието на UltraWide камера с 35mm еквивалентно фокусно разстояние от 12 мм. За разлика от стандартната версия Xiaomi Mi 11 Pro ще разполага и с перископска камера със 120мм. Най-вероятно основната камера ще бъде същият 108-мегапикселов сензор, който видяхме в Xiaomi Mi 11. 

Последният модул ще е телефото с 2х или 3х приближение. Така Xiaomi MI 11 Pro ще може да записва 8K видео с 30 кадъра в секунда и ще се превърне в един от най-добрите Android смартфони за мобилна фотография през 2021г.

Техническите спецификации ще включват 6.81-инчов дисплей, който е извит от двете страни с 3200х1400 резолюция, честота за опресняване на кадрите от 120Hz, 480Hz Touch Sampling Rate и максимална яркост от 1500 нита. Високата производителност ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 888 процесора, който е допълнен поне от 8GB RAM.

Компанията допълнително ще потвърди цената на Xiaomi Mi 11 Pro за европейския пазар.

 

TagsXiaomi