Дейвисoн Фигередо: Искам дял от продадените PPV в UFC

Шампионът на UFC в категория муха Дейвисoн Фигередо не е доволен от заплащането си в UFC. 33-годишния бразилец иска по-голям дял от баницата и призова организацията да му дават част от продадените платени гледания. „Deus Da Guerra“ записа много силна 2020 година, в която два пъти победи Джоузеф Бенавидез и стана шампион в категорията.

Той защити титлата си с победа над Алекс Перес, а 20 дни по-късно сподели клетката с Брандън Морено.

Двамата си спретнаха брутална битка, в която стигнаха до решение и то беше равенство.

Фигередо е в серия от 5 поредни победи и сега ще си почине, а по-късно тази година ще направи реванш с Морено. Той е с рекорд 20-1-1 в ММА и приключва 17 от битките си. Дейвисoн дава всичко то себе си за UFC, но иска да го оценяват и да му плащат повече:

„Обичам да се бия в UFC. Влязох в клетката и се счупих на парчета, за да дам на феновете това, което искат. Бойците няма как да забавят нещата, а дават напред в кървавата игра. Аз съм такъв боец и искам от UFC да ме погледнат с други очи. Искам да ми дават част от продадените PPV / платени гледания /. Липсват някои части от платените гледания, които трябваше да получа. Ако са ги добавили към заплатата от UFC 256, тогава това е страхотно. Искам в бъдещите си битки да правя пари от продадените платени гледания. Заслужавам го. Обичам да се бия за тях, но искам да ме ценят повече.“

Фигередо е поредния шампион в UFC, който се оплаква от заработените пари под банера на организацията. За своята последна битка той взе 840 000 долара. Трябва ли да му дават част от продадените PPV?


mma.bg