Microsoft ще улеснява споделянето на файлове от Outlook в приложението Teams

Световната пандемия промени навиците на милиони потребители и показа нагледно, че е възможно да работим и комуникираме дори без да напускаме домовете си. Приложенията за видеоконференция предлагат разнообразие от инструменти, с които да провеждаме безплатни видео разговори с големи групи от хора.

Microsoft Teams е един от най-подходящите примери за софтуер, който се възползва от кризата с COVID-19. Компaнията предостави няколко големи ъпдейта от лятото досега с нови функционалности, които да утвърдят приложението като водещ конкурент на Zoom и Google Meet.

Софтуерните инженери на Microsoft подготвят още няколко подобрения, които ще подобрят работата на потребителите с Teams. Aко сте потребител, който използва активно приложенията от екосистемата на компанията вероятно ще се зарадвате да научите, че се работи над интеграция с Outlook.

Toзи проект още е в начална фаза, но вероятно ще бъде достъпен за масовия потребител през първото тримесечие на 2021г.

 

 

По този начин  ще се улесни значително процеса на споделяне на файловете между двете приложения. Функцията ще позволи да изпращате копие на имейли или съобщения, включително и прикачени файлове директно в чатовете в Microsoft Teams.

Toва ще е възможно и от уеб версията на Outlook, като потребителите ще използват изскачащ прозорец, за да изберат хората,  с които искат да обменят файлове. Ако не възникнат допълнителни проблеми интеграцията между двете приложения ще е налична до март 2021г.

Това означава, че тепърва ще разбираме как се развива този проект, който обещава да улесни работата на милиони потребители.

 

Oще от Digital: Microsoft Mail срещу Microsoft Outlook – кое приложение да използваме за Windows 10