Xiaomi Mi 11 Pro ще бъде представен през февруари 2021г.

Xiaomi спазиха обещанието и представиха първия смартфон с Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Вече ви информираме за подобренията в Xiaomi Mi 11, като събитието бе фокусирано единствено върху този модел. По този начин компанията пропусна да представи и „Pro“ версия на смартфона, каквато е традиционната им стратегия в индустрията.

Все пак Xiaomi не са се отказали от идеята да предложат още по-добра версия на новия си флагман.

Компанията планира да реализира премиерата на Xiaomi Mi 11 Pro през първото тримесечие на 2021г. Според данни на популярния блогър Digital Chat Station най-вероятно това ще се случи на 12 февруари. Тогава се провежда т.нар. „Spring Festival“, който е свързан с честването на китайската Нова година.

По този начин компанията се надява да предостави достатъчно време на Xiaomi Mi 11 да генерира добри продажби, докато се появи „Pro“ версията на устройството. Европейската цена на смартфона ще бъде потвърдена в първите дни на новата година, когато ще научим и кога започва дистрибуцията в ЕС.

 

 

Xiaomi Mi 11 e oборудван с 6.81-инчов AMOLED дисплей с QHD резолюция от 3200х1400 пиксела и 120Hz честота за опресняване на кадрите. В задната част ни очакват три камери, които съчетават 108МР сензор, 13MP UltraWide камера със 123-градусов зрителен ъгъл и 5-мегапикселов макро модул. Отпред е позиционирана 20МР селфи камера, която се намира в малък отвор в горния ляв ъгъл на дисплея.

Потребителите ще могат да избират между версии на смартфона с 8GB/12GB RAM, които имат 128GB/256GB памет. Вградената батерия е със заряд от 4600mAh и поддържа 50W безжично зареждане. Любопитна подробност е, че сензора за пръстов отпечатък, който е вграден в екрана предлага и възможност за мониторинг на сърдечния ритъм.

Тази функционалност ще е достъпна на по-късен етап. Подобренията, които ще предложи Xiaomi Mi 11 Pro вероятно ще включват телефото камера, която отсъства в Xiaomi Mi 11. Компанията ще използва и по-добра 20МР UltraWide камера, вместо 13МР сензор на стандартната версия.

 

Oще от Digital: Xiaomi разработват смартфон с 360-градусов дисплей

TagsXiaomi