LG ще представят QNED МiniLED телевизори с 8K резолюция на CES 2021

LG и Samsung са водещите производители на телевизори в индустрията, които също так инвестират и най-сериозни средства в разработката на нови технологии. Основният фокус за компаниите са OLED дисплеите, заради очевидните им предимства, но постепенно тази иновация може да бъде заместена от още по-добри екрани.

Така например Samsung разработват QLED телевизори от последна генерация, като голям интерес предизвиква и Micro LED технологията. В момента портфолиото от премиум устройства на LG е фокусирано предимо върху OLED предложенията.

Компанията продава и по-достъпни телевизори, които имат конвенционални LCD панели.

Все пак LG подготвят изненади на своите потребители и ще представят нова серия устройства от висок клас, които ще се възползват от предимствата на MiniLED технологията, съобщава PocketNow.

Ако всичко върви по план премиерата на телевизорите ще стане факт още на CES 2021 – първото технологично събитие за новата година, което ще се проведе между 11 и 14 януари в Лас Вегас.

 

 

Конкретните детайли разкриват, че на изложението ще бъдат демонстрирани възможностите на новата серия QNED MiniLED TV. Името не е избрано случайно, тъй като съчетава в себе си най-добрите характеристики на NanoCell и Quantum Dot технологиите.

LG обещават телевизорите от премиум гамата да поддържат честота за опресняване на кадрите от 120Hz, което ще гарантира впечатляващ реализъм на кадрите. Дисплеите на LG QNED MiniLED TV ще са базирани на усъвършенствана система за LED подсветка с по-добър контрасти и нюанси на черното.

Всеки един панел ще се състои от 30 хил. миниатюрни LED диода, които ще осигуряват контраст от над 1 000 000:1. Тези характеристики ще оптимизират HDR представянето до безпрецедентни стойности за настоящите телевизори на LG. Първите представители на LG QNED серията ще бъдат с големина от 86 инча.

На този етап LG не искат да разкриват повече детайли за плановете си да комерсиализират Mini LED технологията в световния пазар на телевизори през 2021г.

 

Oще от Digital: Водещите производители на лаптопи проявяват все по-голям интерес към дисплеите с mini LED подсветка