Изкуственият интелект Samsung NEON ще е достъпен и за смартфони

Системите с машинно обучение и усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект са сред технологичните сектори, които са обект на най-сериозни иновации. През последните няколко години все повече хора разчитат на AI софтуер в своето ежедневие. Виртуалната реалност е друга обещаваща технология, която тепърва ще променя начина, по който се забавляваме и консумираме мултимедия.

Инженерите на Samsung вече инвестират в проект, който да обедини всички тези иновации в един уникален продукт.

Неговото име е Samsung NEON и е свързан със създаването на „изкуствени“ човешки същества, които живеят в дигитално пространство. Samsung NEON представлява актуализирана версия на аватарите и емоджитата, която обаче цели създаването на виртуалния еквивалент на реални потребители.

Изкуствените хора на Samsung са разработени по-скоро като виртуални приятели, които имат собствена идентичност, надграждаща значително възможностите на услуги като Siri, Alexa и Cortana. Виртуалните проекции могат да изразяват емоции и да използват жестове по същия начин, както и реалните хора, които  са създадени, за да имитират, съобщава SlashGear.

 

 

Корейският производител вече демонстрира концепцията за виртуалния човек проектиран на големи тъчскрийни в интелигентните домове. Този проект се разработва от Star Labs дивизията и вече се тества оптимизация за смартфони. Данните са от шефа на Пранав Мистри, който потвърди в Twitter, че се работи над интеграция на Samsung NEON за смартфоните Galaxy.

Премиерата на Samsung Galaxy S21 е подходяща възможност да стане свидетели на нова демонстрация на технологията. Шефът на Star Labs обеща да разкрие повече подробности за развитието на Samsung NEON преди края на годината.

Оптимизирането на технологията за мобилни устройства вероятно ще изисква време, но това приложение на AI софтуера вероятно ще допадне на доста потребители.

 

Oще от Digital: Технологията с „човешки“ изкуствен интелект Neon на Samsung обещава да направи революция в индустрията