iPhone 13 ще поддържа технологията Wi-Fi 6E

iPhone 13 вече е активен работен проект на Applе. Премиерата е насрочена за есента на 2021г. Въпреки това компанията е започнала разговори с доставчиците на компоненти. Компанията иска да гарантира едновременно, че има достъп до най-добрия хардуер, но също, че разполага с достатъчно компоненти за всички версии на iPhone 13.

Най-вероятно серята ще включва отново четири модела, които ще доразвият визията и възможностите на iPhone 12. Toва ще обхване всички ключови елементи на смартфоните като дисплей, камери и батерия. Според последни данни на MacRumors ни очаква интеграцията на още едина интересна технология в iPhone 13.

В случая става въпрос за Wi-F 6E, която предлага по-добра скорост на работа и по-ниска латентност, както и оптимизация за 6GHz честотния спектър, спрямо Wi-Fi 6. Масовият потребител може да очаква по-висока производителност, по-надеждна връзка и по-малко шансове за спиране на сигнала от настоящата технология.

Oчаква се Wi-Fi 6E модулите за iPhone 13 да бъдат произведени от Skyworks.

 

 

Тук е момента да уточним, че iPhone 12 е базиран на Wi-FI 6 и оперира в 2.4GHz и 5GHz честотните диапазони. Qualcomm Snapdragon 865 Plus използван от флагманите с  Аndroid вече предлага интеграция на Wi-Fi 6E. Аpple изглежда също ще се присъединят към този сегмент през 2021г.

Анализаторите смятат, че iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max също така ще имат дисплеи с  Low-Temperature Polycrystalline Oxide (LTPO) технологията, които поддържат честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Новите смартфони се очаква да предложат още Face ID сензори, както и Touch ID модули вградени в екрана.

Компанията не планира наследник на iPhone SE (2020) през следващата година.

 

Tags6E