Honor искат да продадат 100 млн. смартфона през 2021г.

Huawei продължават да се радват на невероятен успех в световния пазар на смартфони. За няколко години компанията се превърна в лидер и сериозен източник на технологични иновации. Търговските санкции на американското правителство объркаха сериозно плановете за доминация на Huawеi в мобилната индустрия.

Китайският производител разработва алтернативна операционна система за смартфони с името HarmonyOS, но също така бяха принудени да продадат бизнеса с Honor смартфони в сделка за $15 млрд.

Решението е крайно, но представлява единственият вариант този бранд да продължи да се развива  без да е засегнат от санкциите.

Най-голямото предимство е възможността да се доставя свободно хардуер от големи партньори като Qualcomm и MediaTek. По този начин компанията ще може да продължи да разработва и предлага на пазара устройства, с които да привлича вниманието на аудиторията, особено на европейския пазар.

Именно заради това компанията остава уверена, че положителното представяне в развитието на Honor в глобален мащаб ще продължи и през 2021г.

 

 

Главният изпълнителен директор на Honor, Жао Минг си постави амбициозната цел Honor да бъде най-популярния бранд в пазара на смартфони в Китай. Това постижение ще окаже сериозно влияние върху позициите на бранда в световен мащаб. Шефът на Honor смята, че е реалистична цел да очакваме повече от 100 млн. продажби на устройства Honor през 2021г.

Водещ приоритет ще бъдат устройствата с поддръжка на 5G технологията, които имат луксозни дизайни и добри камери. Вече са стартирани преговори с Qualcomm и MediaTek, които да регламентират бъдещите доставки на хардуер за новите модели на Honor, които ще видим през 2021г.

 

TagsHonor