Samsung изтри публикация във Facebook, с която се шегуват с Apple заради липсата на зарядно в комплекта на iPhone 12

Apple са се погрижили да гарантират множество подобрения в новото си поколение смартфоните. iPhone 12 имат луксозен дизайн, по-добри камери и 5nm процесори. Toва са първите устройства от серията, които поддържат 5G мрежи и имат LiDAR сензори. Неслучайно Apple очакват iPhone 12 да подобрят настоящите им рекорди по продажби.

Сериозен отзвук в публичното пространство предизвика решението на компанията премахне зарядното и слушалките от комплекта на смартфоните. Производителите на Android не пропуснаха възможността да се пошегуват с Apple, като сред тях можем да споменем Xiaomi и Samsung.

Корейският производител дори качи няколко снимки в профилите си със социалните мрежи, допълнени от снимка на зарядно и текст „Included With Your Galaxy“. Целта на тези публикации е да информират потребителите, че ако изберат Samsung няма да се налага да плащат допълнително, за да си купят зарядно устройство за смартфоните.

Ситуацията обаче се промени драстично само за няколко седмици, тъй като Samsung вероятно ще последват примера на Apple.

 

 

Вече ви съобщихме, че изтече ново доказателство, че смартфоните Samsung Galaxy S21 ще се продават без зарядно. Премиерата на дългоочакваните флагмани е на 14 януари. Ако това не е достатъчно да ви убеди в плановете на Samsung ще допълним, че компанията изтри публикацията във Facebook, с която първоначално се пошегува в Apple.

Въпросният тест уточнява, че смартфоните Samsung Galaxy предлагат всичко, от което се нуждаете от базови неща като зарядни до най-добрите дисплеи, процесори и камери в индустрията. Изтриването на поста е поредното потвърждение, че комплекта на Galaxy S21 няма да включва зарядно устройство.

Аpplе aргументират това решение с вредните въглеродни емисии в атмосферата, но по-скоро има икономически характер.Ако Samsung наистина възприемат тази стратегия можем да сме сигурни, че и други производители на Android ще се присъединят.

Така освен иновациите, които ни очакват през следващите месеци 2021г. може да се превърне в годината, която ще сложи край на зарядните в комплекта на смартфоните.

 

Oще от Digital: Samsung разработват 30W зарядно за Galaxy S21, което ще се продава отделно