Kaкво представлява новата функция Together Mode в Skype

Skype е услуга, която от години е едно от най-популярните приложения за комуникация. Конкуренцията в този сегмент, обаче вече предлага много нови заглавия. Световната пандемия накара много хора да работят и се учат от вкъщи, но за съжаление Skype не успява да се възползва значително от тези процеси.

Oт началото на кризата с COVID-19 най-голям трафик регистрират приложения като Zoom, Google Meet и Microsoft Teams.

Припомняме ви, че Skype е собственост на Microsoft, които въпреки фокуса към Teams продължиха да актуализират заглавието с нови функции.

Софтуерният гигант ще продължи с тази стратегия и сега осигури поддръжка на една от най-добрите функции на Microsoft Teams за потребителите на Skype. Това е „Together Mode“ режима, който предлага забавен и атрактивен начин да провеждате видео разговори.

Активирането на функцията позволява на група от хора да се присъединят във виртуална стая и да са показани заедно на началния екран, докато общуват в реално време с популярното приложение, съобщава SlashGear.

 

 

Самият ефект се постига чрез алгоритми с изкуствен интелект, като Together Mode вече е част от последната версия на Skype. Toзи режим премахва персонализираните фонови изображения на всеки потребител и възпроизвежда всички участници заедно на един oбщ фон. Skype използва AI софтуер, за да подреди потребителите по най-добрия начин на виртуалната споделена среда.

Интеграцията на тази функция ще се хареса на най-активните потребители, които трябва да изтеглят Skype 8.67 на своето устройство, за да тестват Together Mode. Досега тази опция се предлагаше единствено от Microsoft Teams. Новата функция е подходящо решение да се свържете с любимите хора през коледните и новогодишните празници, докато използвате Skype.

Ако изтеглите последната версия ще имате достъп и до Large Grid Mode, което позволява да виждате по едно и също време стрийма на всички събеседници в конферентния разговор в Skype. Microsoft обещават по-разнообразна колекция от фонови изображения и опция за добавяне на приятели в разговор, чрез телефонния номер.