Разглобиха нова Лада Нива и няма да повярвате какво откриха в нея ВИДЕО

Автомобилен блогър е публикувал видео в канала си в Youtube, в което разглобява напълно нова Lada Niva във версията Luxe на стойност 865 000 рубли (около 10 хил. евро). 

Изследвайки долната част на Niva, специалистът е отбелязал, че дъното на всъдехода е добре обработено с антикорозионно покритие. Имало обаче елементи, при които този защитен материал изобщо отсъства. Проблемните зони са били открити в точките на закрепване на агрегатите, в долната част на предните елементи, както и в предния панел на корпуса.

Премахвайки пластмасовата облицовка на вратите, в допълнение към вибрационната изолация, блогърът е открил целофан. Освен това, оказало се, че традиционните проводни елементи в областта на багажника са закрепени с обикновена изолационна лента.

След това, обаче, премахвайки левия калник, инженерът и на най-изненадващото нещо – шнорхелът е съединен с въздушния филтър посредством пластмасова канализационна тръба.

Впечатленията от видяното се оказват нееднозначни. От една страна, в колата напълно отсъства корозия, дори на трудни места, като двигателното отделение. Освен това Niva е оборудвана с добра звукоизолация. Въпреки това, както се оказва, виждат се някои доста необичайни технически решения.

Автомобилът Lada Niva във версията Luxe с пълно задвижване е оборудван с 1,7-литров бензинов двигател с 80 конски сили, който е свързан с 5-степенна механична скоростна кутия и блокировка на междуосовия диференциал. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!