Аpple ще използва перископска камера произведна от Samsung в бъдещите модели на iPhone

Аpple стартираха продажбите на първите си 5G смартфони на пазара, които предлагат още по-елегантен дизайн, по-добри камери и 5nm процесори. Въпреки, че премиерата на iPhone 12 стана факт преди броени седмици вече се работи над следващото поколение на смартфоните. 

Технологичният гигант иска да разполага с повече време за разработката на предстоящите си флагмани преди очакваната премиера през есента на 2021г. Световната пандемия от COVID-19 вече предизвика хаос във веригата за доставки през последните месеци.

Компанията няма никакво намерение да се излага отново на подобен риск.

От Apple искат да набавят необходимите камера сензори за iPhone 13 предварително и вече са установили контaкти с водещите производители. Ключов партньор в разработката на устройствата отново ще бъде Samsung.

Според данни на GizmoChina ще бъдат извършени доставки на голямо количество перископски камери, които ще подобрят възможностите за оптично приближение на iPhone 13. Това не е изненадващо, тъй като Samsung разполагат с най-добрата технология.

 

 

Tук е подходящ момент да отбележим, че Samsung Galaxy S20 Ultra има невероятна камера с опция за 100х зуум. Някои други модели от премиум сегмента също поддържат тази функционалност, сред които Huwaei P40 Pro и Mate 40 Pro.

Аpple са готови да инвестират внушителни средства, за да разполагат с най-добрите камери за iPhone 13. Интересен факт е, че израелската компания Corephotonics вече заведе дело срещу Samsung и Apple заради обвинения, че нарушава технологиите им в сферата на системите за приближение на камерите.

Това вече не е проблем, тъй като Samsung купиха Corephotonics и всичките им патенти.

 

Oще от Digital: Apple откриха начин да използват по-големи батерии в iPhone 13

TagsАpple