Samsung ще представят четири гъвкави смартфона през 2021г.

Стратегията на Samsung ще претърпи сериозни промени през следващата година. Samsung работят над няколко атрактивни идеи, с които да бъдат по-конкуренти. Първата от тях е свързана с ранната премиера на Samsung Galaxy S21, която ще стане факт на 14 януари. Още по-голямо внимание предизвиква идеята да сложат край на серията Galaxy Note.

Вместо това компанията ще се фокусира изцяло върху разработката на устройства с гъвкави дисплеи. Последните данни на ETNews разкриват, че ни очакват общо четири смартфона с този дизайн през 2021г. Информацията представлява поредното потвърждение за спирането на Samsung Galaxy Note.

Бъдещите собственици на Samsung Galaxy S21 Ultra ще могат дасе възползват от поддръжката за допълнителни стилуси S Pen. Очаква се премиум предложенията с гъвкави дисплеи на Samsung също да предложат тази функция. Компанията ще се насочи към този сегмент през втората половина на годината, когато традиционно виждане нов премиум модел от Samsung Galaxy Note серията.

 

 

Конкретните планове на Samsung предвиждат премиера на две устройства, които ще наследят Galaxy Z Fold 2. Другите модели ще представляват актуализирани версии на Galaxy Z Flip. Масовото производство на устройствата трябва да започне през август, като Galaxy Z смартфоните ще предложат и поддръжка за 5G технологията.

Функцията вероятно ще отсъства от компактните устройства с бранда Galaxy Z Flip през 2021г. Aнализаторите са на мнение, че Samsung Galaxy Z Fold 3 също ще работи със стилуси и също така ще има по-издръжлив екран от своя предшественик. Със сигурност ни очакват много любопитни събития от Samsung на световния пазара на смартфони през 2021г.