Новият мениджър за пароли на Microsoft ще може да въвежда автоматично паролите на потребителите

Сигурността на личните данни е едновременно най-големият проблем за потребителите онлайн, но и силно подценяван фактор от активността ни в интернет. Изборът на сложна парола, която не се използва от други профили в повечето случаи зависи от всеки човек. Твърде много хора, обаче не обръщат внимание на съветите на експертите, като използват елементарни комбинации от цифри и букви, които лесно могат да бъдат разгадани от хакерите.

Мениджърите на пароли са едно от най-добрите и бързи решения, тъй като осигуряват удобен начин да запазвате и синхронизирате паролите от акаунтите си между всичките устройства, които използвате.

Има много безплатни програми за тази цел, както и доста премиум продукти.

Друга интересна функционалност на приложенията от този тип е, че включват генератор на сигурни пароли, който създава и запазва комбинациите на новите акаунти. Мicrosoft Authenticator е приложение, което е създадено именно с тази цел и е подходящо за потребителите, които използват активно софтуерната екосистема на компанията.

 

 

Последната актуализация е фокусирана към собствениците на устройства с Android и iOS. Новият ъпдейт позволява на Microsoft Authenticator не само да генерира и запазва пароли, но също така да ги въвежда автоматично в необходимите полета. Така обещава да спести ценно време на потребителите.

За да се възползвате от новите функционалности трябва да отворите меню настройки и да скролнете до раздела Beta. Преместете слайдера до Autofill на активна позиция. След това вероятно ще бъдете подканени да верифицирате своя профил, което ще позволи синхронизирането на паролите.

Когато завърши този процес е необходимо отново на отворите системните настройки и да изберете „Applications“. Последната стъпка е да направите по подразбиране Microsoft Authenticator приложението, което ще обработва паролите на устройствата.

Имайте предвид, че това все още е бета версия и може да възникнат някои неочаквани бъгове. Въпреки това разработката продължава с пълна сила и вероятно няма да чакаме дълго преди финалната версия на автоматичното попълване на пароли в Microsoft Authenticator.