LG Rollable, LG Rainbow и LG Q83 ще бъдат представени през първата половина на 2021г.

Водещите производители се нуждаят от още време, за да успеят да направят гъвкавите смартфони достатъчно достъпни за масовия потребител. В момента най-добрите устройства с този дизайн струват повече от $2000, което има сериозно отражение върху продажбите им. Докато очакваме това да се случи постепенно ставаме свидетели на премиерата на още една уникална технология.

LG и Samsung са едни от първите брандове, които експериментират с идеята за създаване на смартфон с навиващ дисплей.

Идеята е доста любопитна и описва механизъм, позволяващ на екрана да се показва и прибира в основата. По този начин е възможно панела да се движи и осигурява интерактивна повърхност с големина между 6.8″ и 7.4″.

Тези стойности описват оптималната граница между смартфон и таблет, което е водещо предимство на хибридите с подобен навиващ дисплей. Вече ви съобщихме, че първият навиващ смартфон на LG ще е достъпен през 2021г. Благодарение на нова информация изтекла онлайн разбираме малко повече за действителните планове на LG с технологията.

 

 

Агресивната стратегия на LG предвижда премиерата на три нови устройства, които ще видим през първото тримесечие на 2021г. Всеки един от моделите е позициониран в различен пазарен сегмент. Първият смартфон ще се казва LG Rainbow и ще представлява следващия флагман на компанията в пазара на смартфони.

Неговата премиера ще бъде през март и очакваме най-мощния хардуер, включително и възможността да видим Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Следващият продукт от портфолиото на LG е именно дългоочакваното устройство, което ще има навиващ дисплей. Настоящите данни потвърждават, че името на този модел ще бъде LG Rollable.

На този етап не разполагаме с информация за другите технически спецификации освен уникалния дизайн. Първоначалните тестове с навиващия смартфон са оптимистични и тепърва ще разбираме повече за хардуера на LG Rollable. Третият модел от портфолиото на компанията за първите две тримесечия на 2021г. ще се казва LG Q83.

Toва е устройство, което ще опита да разшири влиянието на компанията при бюджетните смартфони с Android.