Премиерата на Xiaomi Mi 11 ще е на 29 декември

Qualcomm представиха официално първия си 5-нанометров процесор за смартфони в началото на месеца. Премиерата на Snapdragon 888 предизвика голям интереса, както сред производителите, така и сред крайните потребители. През първото тримесечие на 2021г. ще видим и реални устройства на пазара, което се възползват от предимствата на процесора.

Все пак вече знаем, че Xiaomi Mi 11 ще има привилегията да бъде първия смартфон в индустрията, който използва Qualcomm Snapdragon 888. Някои анализатори вече изразиха увереност, че устройството ще бъде представено през януари. Сега разбираме, че това ще се случи още преди старта на новата година.

От GizmoChina ни съобщават, че конкретната дата на премиерата на Xiaomi Mi 11 ще бъде 29 декември. Тогава ще разберем кога и на каква цена ще стартират продажбите на смартфона на европейския пазар. Xiaomi вероятно нямат да губят време, за да могат да стартират доставките на Xiaomi Mi 11 преди премиерата на Samsung Galaxy S21 серията, която ни очаква през януари.

 

 

Oстава единствено Xiaomi да потвърдят официално своите планове и конкретната дата за премиерата. Желанието на компанията да представи новите си флагмани преди края на декември не е изненадващо и може да даде важно стратегическо предимство на Xiaomi Mi 11 и Xiaomi Mi 11 Pro.

Премиум версията ще е оборудвана с дисплей, който поддържа QHD резолюция при честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Този термин обозначава колко пъти в секунда се опреснява съдържанието, което виждате на дисплея. В същото време Xiaomi Mi 11 ще предложи 90Hz екран, който е извит от двете страни. 

Селфи камерата ще в вградена в горния ляв ъгъл. Една от най-интересните характеристики на смартфоните ще бъде поддръжката на 120W бързо зареждане. Все още не знаем дали функцията ще е налична само за Xiaomi MI 11 Pro. На гърба ни очаква съчетание между 108 13МР UltraWide и 5MP макро камери.

Устройствата от серията ще са базирани на MIUI 12.5 – новата версия на потребителския интерфейс, който е базиран на Android 11.