Лео Меси измъкна Барселона в деликатен момент (видео)

С попадение на Лионел Меси в 76-ата минута тимът на Барселона надигра Леванте с 1:0 на „Камп Ноу“ в среща от 13-ия кръг на испанския шампионат. Така „блаугранас“ взеха глътка въздух след двете поредни загуби, които бяха увеличили напрежението в отбора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Това е първо от три поредни домакинства на каталунците в Ла Лига в рамките на 6 дни.

По-рано тази седмица футболистите на Роналд Куман бяха прегазени с 3:0 от Ювентус в Шампионската лига и сега ще търсят начин да си върнат самочувствието.

Тимът е чак на 10-о място, но е и с два мача по-малко.

Промените в стартовия състав в сравнение с двубоя с “бианконерите” са три. Сред стартовите 11 днес се завръщат Серхио Бускетс, Мартин Брейтуейт и Филипе Коутиньо, а Миралем Пянич, Франсиско Тринкао и Педри са на пейката. Меси стартира като централен нападател, а Брейтуейт и Гризман заеха позиции на двата фланга.



Леванте стартира кампанията много слабо и независимо че няма загуба от пет кръга насам, все още е в зоната на изпадащите. “Жабчетата” излизат в схема с двама централни нападатели в лицето на Рожер Марти и Дани Гомес.


Каталунците създадоха положение още в първата минута, но след това остротата в играта им изчезна. В 12-ата само добрата намеса на Марк-Андре тер Стеген ги спаси от попадение, след като Хорхе де Фрутос се озова сам срещу него.

В 16-ата Брейтуейт принуди Айтор Фернандес да спасява след хубав изстрел в далечния ъгъл.

Тимът на Барса отново изтръпна в 19-ата, когато Рожер Марти се измъкна от защитата, но шутира високо над гредата.

Лео Меси сложи началото на заучено положение в 22-ата минута, когато от пряк-свободен удар центрира към Гризман. Ударът на французина с глава беше спасен от вратаря на Леванте, а при добавката Клеман Лангле трябваше спокойно да насочи кълбото в мрежата, но той стреля в аут.

Следващата опасност дойде чак в 38-ата, когато Жорди Алба впечатли с майсторско воле, което едва беше спасено от стража на гостите.

След още две минути Гризман и Меси комбинираха, след което опасен и мощен удар от въздуха нанесе французинът, но късметът не беше с него и до гол не се стигна.

Второто полувреме с шанс пред Меси, но до гол не се стигна. До 53-ата Лео вече беше отправил шест удара към вратата, но топката така и не искаше да влезе.

Играта на Барса обаче страдаше от липса на идеи в атака. Куман извади Бускетс и Коутиньо, но нищо не се променяше.

Все пак в 71-вата Меси намери начин да застраши Айтор, но вратарят беше на мястото си. В 72-ата пред Брейтуейт се откри възможност да вкара с глава, но той отигра крайно несериозно.

И все пак голът дойде. В 76-ата Гризман и Брейтуейт се пребориха за една топка, след което тя мина през Де Йонг, за да може да попадне в краката на Меси, който я насочи неспасяваме в левия ъгъл на вратаря – 1:0 за Барса.

Съставите:
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Дест, Араухо, Лангле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Меси, Коутиньо, Гризман, Брейтуейт

ЛЕВАНТЕ: Айтор, Клерк, Коке, Везо, Малса, Де Фрутос, Вукчевич, Мелеро, Постиго, Дани Гомес, Рожер

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА