Премиерата на Samsung Galaxy S21 ще е на 14 януари

Samsung вече разкриха плановете си да изместят премиерата на Galаxy S21 през януари. По този начин компанията иска да се конкурира по-успешно с другите производители. Дългоочакваната серия ще включва три модела с различни технически спецификации. Samsung Galaxy S21 Ultra ще е най-интересният модел, който освен извития дисплей се очаква да предложи пет камери и поддръжка за стилуси.

Техническите спецификации на камерите не са известни, но вероятно ни очакват 108МР сензори с впечатляващи възможности за оптично мащабиране. Samsung ще продължат традицията да представят две версии на смартфоните, които ще имат Qualcomm Snapdragon 888  и Samsung Exynos 2100 процесори. Вече изтекоха и снимки, които ни показват атрактивния дизайн

Традиционно премиерата на ново устройство с този бранд става в края на февруари или началото на март. Този път, обаче Samsung ще започнат продажбите на Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 и Galaxy S21 Ultra на европейския пазар на 29 януари.

 

 

Конкретната премиера ще се проведе малко по-рано и сега разбираме, че специалното събитие ще е на 14 януари. Тогава Samsung ще потвърдят кога ще стартират доставките на смартфоните в различните страни. По този начин малко повече от месец ни делят до премиреата на един от най-очакваните устройства с Android през 2021г.

Успоредно с това разбираме, че базовата версия на Samsung Galaxy S21 ще се продава във версии с Gray, Pink и Purple цветове. В същото време Galaxy S21 ще е наличен в Pink, Purple, Silver и Black. Най-скъпата версия на смартфона ще може да се купи единствено в Black и Silver нюанси.

Остава възможността Samsung да предложат допълнителни цветови конфигурации на по-късен етап от годината. Европейските версии на устройствата вероятно ще бъдат със Samsung Exynos 2100 процесори. Китайският производител все още не е потвърдил цената на моделите за европейския пазар, но можем да очакваме това да се случи скоро.