Новите лаптопи на HP поддържат технологията за проследяване Tile

НР са световен лидер в производството на лаптопи и компютри със сериозно влияние сред корпоративните потребителите. Компанията през годините е допринесла по впечатляващ начин за иновациите в света на технологиите. Настоящата година и кризата с коронавируса не спират HP да продължат да бъдат водещ източник на технологични нововъведения.

Устройствата на HP предлагат оптимално качество и разнообразие от софтуерни решения, които позволяват да бъдете продуктивни във всяка една ситуация.

Интересно предложение на компанията е технологията Tile, която ще има все по-важно значение за HP през следващите месеци. Партньорството между двата бранда се разгръща с пълна сила с премиерата на пет нови работни станции от серията EliteBook 800 G8.

Това са EliteBook x360 830, 830, 840 и 850, както и ZBook Firefly G8. Потребителите на лаптопите с 11-то поколение Tiger Lake процесори на Intel ще могат да се възползват от Tile технологията, която ще бъде предварително инсталирана в устройствата. Новата версия предлага допълнителни подобрения и оптимизации.

 

 

Технологията на Tile използва тракери с Bluetooth свързаност, които позволяват да откриете лаптоп, ако сте го изгубили от погледа си. Това е възможно дори когато устройствата хибернират или са поставени в „спящ режим“. Функцията може да е полезна в много ситуации и обещава да спести ценно време.

Голямата разлика с предходната версия е, че новата технология не изисква специализиран Tile хардуер. Предстоящите устройства на НР ще позволят на потребителите да се възползват от тази функционалност под формата на приложение, което вече е инсталирано на лаптопите.

По този начин ще се улесни интеграцията и работата на хардуера, който използва Tiger Lake процесорите на Intel, които ще видим през 2021г.HP ще продължат да разширяват своето портфолио от атрактивни предложения с бранда EliteBook, които се възползват от технологията Tile.

Локализирането на изгубени лаптопи по този начин изисква няколко кликвания от вграденото приложение. HP допълнително ще потвърдят цената на новите устройства от серията.

 

Oще от Digital: Новите бизнес лаптопи HP ProBook 445 G7 и ProBook 455 G7 имат AMD Ryzen 4000 процесори и са подходящи за работа от вкъщи