Аpple обещават безплатен ремонт за дефектните дисплеи на iPhone 11

Първите 5G смартфони на Apple вече са в продажба и обещават да предложат на потребителите впечатляващи подобрения в сферата на хардуера и дизайна. Ако се интересувате от възможността да се сдобиете с устройтва от серията е добре да знаете къде в България е най-ниската цена на iPhone 12 и iPhone 12 Pro в телекомите А1, Виваком и Теленор.

Премиерата на iPhone 12 в търговската мрежа ще допринесе и за поевтиняването на предходните генерации на смартфоните. Това важи в най-голяма степен за iPhone 11 и е изгодна опция за доста потребители.

Ако разполагате със смартфон от серията или планирате да купите ще е полезно да научите за неочакван бъг с тъч панелите на iPhone 11.

От Apple също потвърдиха, разкривайки, че „малък процент“ от устройствата са засегнати от дефект. Компанията вече се е свързала с потребители, които докладват, че сензорните екрани спират да реагират на тъчскрийн команди, съобщава 9to5mac.

 

 

Това е неприятен проблем, тъй като силно ограничава възможностите за управление и навигация на смартфоните, заради дефект с дисплея. Аpple твърдят, че проблема засяга версиите на iPhone 11 произведени между ноември 2019г. и май 2020г. Софтуерните решения не са ефективни, тъй като модула трябва да бъде подменен в оторизираните сервизи на Apple.

Именно заради това стартира програма, която ще позволи на потребителите безплатно да извършат замяна на дефектния модул в сервизите на Apple. Aко сте собственик на iPhone 11 можете да проверите в Apple Support страницата със серийния номер на устройството дали можете да се възползвате от специалните условия.

Безплатната програма обхваща засегнатите бройки на iPhone за две години след датата на покупката. Предложението също така е само за стандартната версия на iPhone 11 и няма да се прилага на по-скъпите конфигурации на смартфоните като iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max.

Ремонтите се изпълняват от Apple Authorized Service Proveder, Apple Retail Store и Apple Repair Center.

 

Oще от Digital: Историята на смартфоните Apple iPhone от 2016 до 2020 година (видео)

TagsАpple