Започнаха мачовете в групите от ITL Finals 2020

Вчера започнаха мачовете в групите на финалния Мастърс на Интерактив тенис Bottega ITL Finals 2020, който се провежда в столичния MG Tennis Club. Шампионът на лигата за 2019 Любен Попов стартира в група А с чиста победа над поставения под N1 Влади Искренов. Влади е водач в ранглистата на лигата за тази година и противникът му не спечели лесно. Първият сет вървеше гейм за гейм и развръзката дойде в тайбрека, който Любен взе със 7:3.

Във втория сет Искренов започна с пробив, затвърди за 2:0, но последва спад в играта му. Любен се възползва от това по най-добрия начин, обърна резултата до 6:2 и спечели мача.

В група Б най-постоянният състезател в ИТЛ и с четвърто участие на финали Цветан Иванов започна с рутинна победа 6:1, 6:4 над влезлия в турнира като резерва Светослав Стоичков. Заради скорошно боледуване Светослав не беше във форма, а и стара контузия в лакътя не му позволи да покаже на какво е способен.

Днес от 20:00 ч. Bottega ITL Finals 2020 продължава с мача между поставения под N2 Валентин Бонев и Цветан Иванов. Бонев ще играе за победа, защото все още има теоретични шансове да оглави годишната ранглиста на лигата. За да стане това настоящият N1 Влади Искренов трябва да загуби и двете си оставащи срещи, а Бонев да не допусне нито една загуба до края на турнира.