Xiaomi Mi 11 ще има Qualcomm Snapdragon 888 процесор

Xiaomi подготвят премиерата на следващата си серия флагмани в началото на 2021г. Невероятната конкуренция ще принуди компанията да измести представянето за януари. Това означава, че Xiaomi Mi 11 ще се появи по-рано от очакваното. Плановете на китайския бранд вероятно са провокирани и от желанието на Samsung да представят Galaxy S21 преди края на януари.

Конкретната дата на премиерата ще разберем допълнително. Главният изпълнителен директор и съосновател на Xiaomi, Лей Джун потвърди официално една от най-интересните характеристика на смартфоните. Той взе участие на Tech Summit 2020 конференцията на Qualcomm, която бе фокусирана върху премиерата на Qualcomm Snapdragon 888.

Новия процесор от висок клас ще се използва от Xiaomi Mi 11, което ще ги превърне в първите смартфони с този хардуер. Qualcomm са използвали 5-нанометрова технология в производството на Snapdragon 888, който също така има и трето поколение Qualcomm Snapdragon X60 5G модем. Това гарантира поддръжка за Sub-6GHz и mmWave 5G честотите за максимално бърза 5G връзка.

 

 

Qualcomm Snapdragon 888 е базиран на AI Engine с изкуствен интелект, който се отличава с максимална производителност от 26 TOPS. Това е сериозно увеличение от 15 TOPS при Qualcomm Snapdragon 865. За сравнение Apple M1 процесора за лаптопи не надхвърля 11TОРS. Подобренията са свързани още с камерите, което се дължи на още по-добрия ISP чип.

Новите устройства на Xiaomi се очаква да предложат дисплеи със 120Hz честота за опресняване и QHD резолюция. Базовите версии ще имат 6GB RAM, както и Ultra-Wide камери с 48 мегапикселова резолюция. Остава само да разберем на коя дата през януари Xiaomi ще представят новите си флагмани в пазара на смартфони.

 

Oще от Digital: Xiaomi Mi 11 Pro ще има 120Hz дисплей

TagsXiaomi