Honor отлагат премиерата на смартфоните Honor V40 за 2021г.

Huawei е компания, на която дължим много иновации в сегмента на мобилните устройства. Впечатляващите предложения от Huawei P и Huawei Mate гамите превърнаха китайския производител в сериозна заплаха за Samsung и Apple.

Амбициозните им планове да са дългосрочен лидер в световния пазар на смартфони бяха засегнати от търговските санкции на САЩ. Специфичната ситуация и ограниченията дори накараха на Huawei да предприеме сериозни действия, за да предпазят своя бизнес.

Вече се работи активно над HarmonyOS 2.0, като вече ви информирахме, че Huawei продават бизнеса с Honor смартфони за $15 млрд. на китайски консорциум. Това е единственият начина да продължат да развиват успешно този бранд и да избегнат рестрикциите на САЩ.

Ситуацията е доста комплицирана, тъй като Huawei не могат да разработват Kirin процесори, но също така да купуват хардуер от Qualcomm и MediaTek, информира GizChina. По този начин разработката на бъдещи продукти с бранда Honor също ще бъде засегната от търговските санкции през следващите няколко тримесечия.

 

 

Обикновено компанията представя нов представител на Honor V гамата през последните седмици на календарната година. Именно такава беше стратегията с Honor V30 и Honor 30. Този път, обаче Honor V40 няма да стане факт в рамките на 2020г., като премиерата ще бъде отложена за следващата година.

Все пак забавянето се очаква да е само от няколко седмици и да видим смартфоните още през януари. Според данните е възможно да видим и трети модел от серията, който да бъде първия представител на този бранд с перископска камера, която предлага по-добри възможности за оптично приближение.