Бенчмарк тестове разкриват, че MediaTek MT6893 e по-бърз процесор от Qualcomm Snapdragon 865

МediaTek фокусират вниманието си към смартфоните от средния клас през последната година. Това е сегмент, който винаги е имал важно значение за тайванския производител. Все пак компанията обръща внимание и на геймърите с атрактивни предложения като Helio G90, Helio G70 и Helio G80.

Разнообразното портфолио от архитектури за смартфони от ниския и средния клас е основна причина за успеха и присъствието на MediaTek в мобилната индустрия.

Вече ви съобщихме, че ТSMC ще произвеждат 5-нанометрови процесори за MediaTek. Това партньорство също е част от плана на MediaTek да продължат да бъдат влиятелен фактор при смартфоните през 2021г.

Една от последните архитектури, които представи компанията е MediaTek MT6893, който е произведен с 6-нанометрова технология. В интернет се появиха резултати от бенчмарк тестове в Geekbench, които разкриват колко бърз процесор е MediaTek MT6893. Това е само един от три нови процесора на MediaTek, които също ще бъдат базирани на 6nm процес, информира GizmoChina.

 

 

Резултатите от бенчмарковете са любопитни и разкриват, че MediaTek MT6893 демонстрира по-добро представяне от Qualcomm Snapdragon 865, с който работят много флагмани с Android през 2020г. Трябва да отбележим също, че компанията все още разработва процесора и финалната версия може да предложи дори още по-висока производителност.

Техническите спецификации на смартфона, който попада в базата данни включват 8GB RAM, 256GB памет и дисплей с честота за опресняване от 90Hz. Първите реални устройства с MediaTek MT6893 ще са налични през първото тримесечие на следващата година. Дотогава ще разбираме повече детайли за възможностите на процесора.

МеdiaTek MT6893 има oсновно ядро с работна честота от 3GHz, което е допълненo от три 2.6GHz, както и още четири с Cortex-A55 дизайна, които се грижат за ниската консумация на енергия. Графичният чип е Mali-G77 MC9.

Остава да разберем и повече детайли за подобренията и възможностите на другите два процесори от новата серия на MediaTek, които вероятно ще бъдат по-бързи от MediaTek MT6893.