Премиерата на Xiaomi Mi 11 ще е през януари

Китайският производител може да се похвали, че изпраща доста успешна година въпреки пандемията и предизвиканите от нея търговски и бизнес ограничения. Taка например Xiaomi изпревариха за първи път Apple и вече са третият най-голям производител на смартфони. Санкциите на американското правителство срещу Huawei също са предпоставка доброто представяне на компанията да продължи.

Най-голямото предимство на Xiaomi е, че предлага съчетание между характеристики, качество и цена, с което не може да се похвали нито един друг производител.

  Припомняме ви, че настоящите флагмани на китайския бранд, а именно Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro бяха представени през февруари 2020г. Стратегията за премиера на смартфони от висок клас през първото тримесечие не е случайна.

Toва позволява на Xiaomi да се конкурират по-успешно със Samsung и другите водещи производители на Android. През първото тримесечие се провеждат CES и MWC изложенията, което също допринася за актуалния график за премиери на нови премиум смартфони от популярния китайски производител.

 

 

Остават броени седмици до края на календарната година, което насочва вниманието ни към следващите устройства от висок клас на Xiaomi. За разлика от предходните години, обаче този път компанията ще измести премиерата с няколко седмици. По този начин Xiaomi Mi 11 и Xiaomi Mi 11 Pro ще бъдат представени през януари вместо в края на февруари.

Най-вероятно това ще бъдат първите смартфони, които използват Qualcomm Snapdragon 875 процесор на Xiaomi. Представителите на серията ще имат извити дисплеи, които поддържат честота за опресняване на кадрите от 120Hz, както и тройни задни камери.

Основният обектив на Xiaomi Mi 11 ще поддържа 108МР резолюция и ще предложи впечатляващи възможности за мобилна фотография. Потребителите ще могат да използват и опция за 30х приближение, както и да правят макро снимки от Ultrawide камерата.

Премиум версията вероятно ще поддържа 4-in-1 Pixel Binning технологията и ще има по-добра телефото камера. Все още не знаем конкретната дата, на която ще дебютират Xiaomi Mi 11 и Xiaomi 11 Mi Pro.