Samsung разработват приложение за сигурен трансфер на файлове с името Private Share

Samsung реализираха премиерата на Quick Share функцията преди няколко месеца като смарт метод за споделяне на файлове между смартфоните на компанията. Потребителите изглежда проявяват интерес към тази концепция и вече се работи над подобрена версия. Най-сериозното подобрение е използването на блокчейн технологията, която ще гарантира, че трансферите са максимално защитени.

Новата функция ще се казва Private Share и ще работи по сходен начин с т.

нар. „Ephemeral Messages“ съобщения, които предоставят контрол на потребителите кога файловете да бъдат изтрити от чата. Избирането на времеви период за изтриване не е единственото предимство на Private Share, тъй като предлага и защита срещу споделяне на файловете.

Това ще предотврати препращането на документите от техния получател. Private Share също така ще изтрива автоматично файловете от устройството, което ги получава след изтичане на зададения период. За да се възползват от функцията е необходимо потребителите да инсталират приложението Private Share на двата смартфона.

Синхронизацията става с едно кликване на екрана oт двете устройства.

 

 

Private Share ще работи както Quick Share и ще включва изпращане на покана, която трябва да бъде одобрена от отсрещната страна, за да се осъществи трансфера. Иновативната технология на приложението е оптимално решение за споделяне на лични снимки, копия на документи, номера на кредитни карти и др.

Samsung ще изместят премиерата на следващите си флагмани, като продажбите на Galaxy S21, Galaxy S21 и S21 Ultra ще стартират на 29 януари 2021г. Няма да е изненадващо, ако това са първите смартфони, които ще поддържат Private Share.

Компанията позволява на голям брой устройства да се възползват от Quick Share и вероятно ще последват същата стратегия и с новото блокчейн приложение.

 

Oще от Digital: 10 сектора, които технологията блокчейн ще промени завинаги