LG разработват 17-инчов лаптоп с нвиващ дисплей

LG и Samsung са лидери в световния пазар на телевизори, чиито инвестиции обещават уникални промени в дизайна и функционалността на устройствата. Така например вече видяхме Samsung Serif с нетрадионния си вертикален дизайн, както и невероятния LG Signature OLED TV R.

В този случай компанията е използва навиващ дисплей, който може да се прибира в специален модул в корпуса. Всъщност това са само част от иновациите, които ни очакват в сегмента на телевизорите.

LG също така работят над оптимизация на технологията и за смартфони.

Първият модел с навиващ се дисплей в тази пазарна ниша ще се казва LG Rollable. Премиерата вероятно ще стане факт през следващата година. Техническите спецификации на уникалният смартфон все още не са известни, но неговата визия определено е интригуваща.

С едно движение настрани ще можем да плъзгаме екрана извън основния корпус и така да разполагаме с повече интеркативно пространство за работа с приложения, гледане на мултимедия и игри, съобщава BeeBom.

 

 

Корейският производител също така смята, че навиващите дисплеи за подходящо решение не само за смартфоните, нои за лаптопите. Oт LG вече са подали документи за регистриране на патент на устройство с бранда „Rollable“, който има 17-инчов дисплей. Специален механизъм позволява eкрана да се прибира до 13.3″ инча.

По този начин можете да получите между 13.3″ и 17″ тъчскриийн на лаптопа за любимото съдържание. Това ще премахне нуждата да избирате правилния размер, тъй като LG Rollable ще ви предложи едновременно предимствата на различните размери в този спектър.

Прави впечатление, че самата клавиатура също може да се прибира в себе си и да освобождава още повече пространство, когато не се използва. Засега това е единствено концепция, която можем да се надяваме да стане част от реални устройства.