Xiaomi разработват гъвкав смартфон с подвижна селфи камера

Xiaomi стават все по-влиятелен фактор при смартфоните в средния и ниския ценови клас. Предложенията на компанията се отличават с необичайно атрактивни характеристики за своя клас и добри камери. Китайският производител доста активно експериментира с алтернативни дизайни и технологии като смартфон със сменяем дисплей, както и концептуалния Xiaomi MIX Alpha Pro.

Eдин от основните приоритети за компанията ще бъдат гъвкавите дисплеи и иновативните камери.

Специалистите на Xiaomi също така са намерили как да съчетаят двете технологии в прототип на едно устройство. Китайският производител е подал документи за регистрация на концептуален смартфон пред The Hague International Design System.

Най-любопитното е, че компанията е открила как да комбинира  гъвкав дисплей с големина между 7 и 8 инча заедно с подвижен камера модул в смартфона, който се прибира и скрива зад екрана, когато не го използвате. Устройството има и втори екран за нотификации и входящи съобщения, чиито диагонал достига до 4.6 инча, съобщава SlashGear.

 

 

Прави впечатление още, че в задната част има тройна камера, докато подвижния модул е оборудван с два сензора. Физически бутони за управлвение на звука и включване са разположени в едната страна на рамката. Снимките разкриват още логото на Xiaomi на гърба, а също наличието на слот за SIM карта в лявата страна и два микрофорна над и под екрана. 

Използването на подвижна камера е важно, тъй предоставя цялото пространство в предната част за дисплея и допринася за безрамковия дизайн. Все още не знаем кога Xiaomi планират да представят официално първия си смартфон с гъвкав дисплей. Със сигурност устройство с подобна визия има потенциала да спечели потребителите и да се превърне в хит на пазара.

 

TagsXiaomi