Huawei P40 Pro има един от най-добрите дисплеи в индустрията, според DxOMark

Качеството на камерите продължава да бъде един от водещите фактори при избора на нов смартфон. Ако вие също обръщате внимание на възможностите за мобилна фотография винаги можете да се доверите на DxOMark. Експертите на компанията извършват детайлни тестове, правят хиляди снимки и записват дълги часове клипове, за да анализират в детайли представянето на камерите.

Само преди няколко седмици ви информирахме, че DxOMark въвеждат нови тестове за дисплеите, което ще ни предостави още повече полезни данни за популярните устройства.

Специалистите на DxOMark подложиха на своите тестове един от най-добрите смартфони на Huawei, които видяхме през годината. Това е Huawei P40 Pro.

Припомняме ви, че устройството е оборудвано с 6.58-инчов OLED дисплей, който има честота за опресняване на екрана от 90Hz и заема 91.6% от пространството в предната част. Крайния резултат на смартфона е 85 токи, което е добро постижение, тъй като само три други модела могат да се похвалят с по-добър резултат, информира GizChina.

 

 

По този начин Huawei P40 Pro изпреварва Apple iPhone 11 Pro Max (84), но изостава по този показател от Samsung Galaxy Note 20 Ultra (89), ОnePlus 8 Pro (88) и iPhone 12 Pro (87). При някои тестове смартфона демонстрира по-добро представяне от своите конкуренти и съответно изостава в някои категории.

От DxOMark обръщат внимание, че смартфона отчита впечатляващо представяне при възпроизвеждане на цветовете, където отчита 83 точки. За сравнение iPhone 12 Pro постига 75 на същия тест.  Другата сфера, в която Huawei  P40 Pro превъзхожда e „Content In Motion“, където отчита 87, в сравнение с iPhone 12 Pro.

Eдин от малкото недостатъци е яркостта на дисплея, където смартфона достига 66 точки, спрямо 72 на iPhone 12 Pro. Сред ключовите предимства на устройството са „Blur Control“ и „Video Playback“, при които отчита по-добри резултати от своите конкуренти.

Huawei P40 Pro поддържа Full HD резолюция при 2640х1200 пиксела с DCI-P3 HDR и е един от най-добрите смартфони за мултимедия и игри, който ще окриете на пазара.

 

Oще от Digital: Huawei P40 Pro е „Най-добър фото смартфон“, според TIPA