Samsung отлагат премиерата на гъвкавия смартфон Galaxy Z Flip 2

Samsung искат да превърнат гъвкавите смартфони в достъпна технология за масовия потребител. Компанията вече работи над следващото поколение на атрактивни устройства от Galaxy Z Filp и Galaxy Z Fold сериите, които ще видим през 2021г. Някои анализатори също така изразиха мнение, че Samsung ще спрат да представят модели от Galaxy Note серията.

Вместо това усилията на корейския производител ще са фокусирани изцяло върху гъвкавите смартфони и флагманите със Samsung Galaxy S бранда.

Следващото устройство от висок клас ще бъде представено още през януари на виртуалното събитие Samsung Unpacked 2021. По този начин компанията ще измести със седмици премиерата на Galaxy S21, за да се конкурира по-успешно в индустрията.

Ако всичко върви по план продажбите на Samsung Galaxy S21, S21 и S21 Ultra стартират на 29 януари в шест цвята. По време на миналогодишното събитие видяхме и премиерата на гъвкавия смартфон Samsung Galaxy Z Flip, като мнозина очакват тази стратегия да се повтори и през 2021г.

 

 

Реалните планове на Samsung, обаче са съвсем различни, съобщава SlashGear. От компанията не планират да представят други смартфони освен представителите на Galaxy S21 серията. Едва ли ще видим Samsung Galaxy Z Flip 2 преди началото на второто тримесечие на годината.

Конкретната причина не е изтъкната, но вероятно компанията иска да предостави повече време, за да подсигури високите продажби на Galaxy Z Flip 2.

Tук е момента да споменем, че Samsung Galaxy Z Flip 5G дебютира през юли или няколко седмици преди да видим Galaxy Note 20. Aктуализираната версия вече използва Qualcomm Snapdragon 865 , който предлага и 5G свързаност. Няма да е изненадващо, ако компанията повтори стратегията и през следващата година с новия Galaxy Z Flip 2. 

Samsung вероятно искат да си спечелят повече време, за да изпипат дизайна на гъвкавия смартфон и да гарантират още по-елегантна и атрактивна визия. Тепърва ще разбираме какви са плановете на компанията в мобилната индустрия през следващата година.

 

Oще от Digital: Samsung започват производството на собствени стъкла за гъвкави смартфони