Honor V40 ще има 7-нанометров Dimensity 1000 процесор, 120Hz дисплей, 5G и 40W безжично зареждане

Huawei вече бяха принудени да променят сериозно стратегията си в пазара на смартфони. Санкциите срещу компанията поставят въпроси за бъдещето на този бранд в индустрията. Китайксият производител има алтернативен план как да се справи със ситуацията, който обаче изисква повече време. Сложната обстановка също така принуди Huawei да продадат бизнеса със смартфони Honor.

Тази сделка не е изненадваща, тъй като предоставя контрола над марката на китайски консорциум. Все пак отделянето на Honor дивизията от основния бизнес на Huawei ще позволи на смартфоните да доставят хардуер и да не бъдат засегнати от санкциите срещу китайския гигант. В момента няма по-добра възможност да се продължат нормалните бизнес операции на Honor в ситуацията на търговско ембарго и пандемия от COVID-19.

Новите собственици обещават да развиват активно този бранд и вече се работи над първите модели, които ще видим в началото на следващата година. Това ще бъдат Honor V40, Honor V40 Pro и Honor V40 Pro , които ще дебютират през първото тримесечие на 2021г.

 

 

В интернет вече се появиха данни, че смартфоните ще се захранват от различни процесори. Популярният блогър Digital Chat Station сега потвърждава информацията. От него разбираме, че Honor V40 серията няма да използва Kirin 9000 процесора, както прогнозираха някои анализатори.

Вместо това Honor V40 Pro ще се захранва от Dimensity 1000 процесор и най-вероятно премиум конфигурацията Honor V40 Pro също ще използва този чип. Стандарните версии ще имат 8GB RAM и 256GB UFS 3.0 памет, както и 90Hz дисплей.  Най-скъпият модел ще е наличен с 12GB RAM и ще има извит AMOLED екран с честота за опресняване на кадрите от 120Hz.

Потребителите ще могат да се възползват от предимствата на Sony IMX700 RYYB сензорите, които намериха място в Honor 30 Pro . Поддръжката за 5G технологията е извън съмнение, като смартфоните ще поддържат още 40W безжично зареждане. Очакванията са Honor V40 Pro и Honor V40 Pro да имат четворни камери в задната част.