Шефката на AMD бе удостоена с най-престижната награда в пазара на процесори

Дългогодишната доминация на Intel в световния на пазар на компютри е сериозно разклатена през последните няколко тримесечия. Производствени проблеми забави навлизането на нови технологии и позволи на AMD да си спечелят стратегическо партньорство в индустрията.

От години насам компанията не е имала толкова силно присъствие в индустрията, като ситуацията вероятно ще се запази и през 2021г. Високото търсене към Ryzen процесорите от последно поколение ще продължи да бъде водещ източник за AMD и основен символ на успеха на компанията.

Амбициозните планове на AMD предвиждат сериозни инвестиции в следващото поколение производствени технологии, които да задълбочат проблемите на Intel. Очакват ни много интересни премиери от двете компании в следващите месеци, които ще доразвият дефиницията за модерните компютри.

Солидното представяне стана причина още през лятото шефката на AMD да стане най-високоплатената жена в света. Най-важният човек в структурата на компанията сега отново бе почетена по специален начин на виртуално събитие, което трябваше да се проведе в Сан Диего, Калифорния.

 

 

Ако не беше специфичната ситуация предизвикана от коронавируса повече от 1000 посетители щяха да видят на живо как д-р Лиса Су получава „Robert N. Noyсe Award“. Oтличието се връчва всяка година от представители на The Semiconductor Industry Association (SIA) за особени постижения в разработката на полупроводници.

Всъщност това е най-голямото отличие в световния пазар на процесори и е първият път, в който Noyce Award е присъдена на дама от създаването на наградата през 1991г. досега, съобщава VentureBeat. Шефката на AMD остана изключително доволна и признателна от честа да бъде избрана за победител.

Краткото ѝ изявление бе свързано със спомен от миналото, от който разбираме, че още в първата година от обучението си в MIT се е запалила по хардуерните технологии. Години по-късно д-р Лиса Су е удостоена с най-престижната награда в индустрията заради невероятните усилия да превърне AMD в успешен бранд.

Ключовият фактор за успеха на компанията са уникалните Zen архитектури, на които са базирани процесорите им.