Новите функции в Мicrosoft Teams вече са достъпни за десктоп и уеб версията на приложението

Социалната изолация и пандемията продължават да ни изпреварят пред множество предизвикателства в ежедневието ни. Един от най- ярките примери са виртуалните офиси и класни стаи, в които милиони хора превърнаха домовете си по време на кризата с коронавируса. Microsоft Teams е едно от водещите приложения за видеконференция, което улеснява много представители на бизнес и обикновени потребители в ежедневната комуникация.

Компанията разкри детайли за пакет от нови функционалности, които ще подобрят работата на приложението още през юни.

Няколко седмици след това започна разпространението на актуализации за мобилните версии на Microsoft Teams. Това се случи още през юли и позволи на приложението да се конкурира по-успешно с платформи като Zoom и Google Meet.

Новите персонални функции вече са достъпни за десктоп и уеб версията на Microsoft Teams, съобщава mspoweruser. Това със сигурност ще допадне на много хора, които ще могат да се възползват от подобренията на по-големите екрани на настолните компютри, докато общувате с приложението.

 

 

Последният ъпдейт предлага разнообразие от функции, сред които опцията за стартиране на персонален чат с до 250 души. Интересно нововъведение е опцията за синхронизиране на съществуващите разговори между смартфона и компютъра. Потребителите могат да изберат на кое устройство да продължат комуникацията, което също е полезно.

Microsoft Teams няма ограничение в продължителността на видео и аудио разговорите, което означава, че можете да говорите 24 часа в денонощието. Опцията за споделяне на покани за видео събития вече е активна и за потребители, които нямат профил в приложението, съобщава mspoweruser.

Допълнителна функция ще показва до 49 души на екрана при избора на Gallery и Together режимите. Качването на снимки и мултимедия изисква само няколко кликвания в личен и групов чат. Всички тези инструменти вече се поддържа от десктоп и уеб версията на Microsoft Teams.

Вече се работи над опция за автоматични нотиификации на членовете на семейството, когато пристигнете на дадена локация. Скоро ще можем да говорим от Microsoft Teams дори с хора, които нямат акаунт от смартфоните.

 

 

Oще от Digital: Microsoft Teams ще поддържа разговори с 1000 потребители до края на ноември