Samsung ще инвестира $116 млрд., за да изпревари TSMC в производството на 3nm процесори

Samsung е един от най-големите производители на хардуер за мобилни устройства. Разработката на собствени компоненти, позволява на компанията да редуцира разходите. Гъвката стратегия на Samsung е насочена към създаването на ключови модули като дисплеи, батерии, процесори, NAND и RAM памет.

Корейският производител инвестира все по-сериозни средства за оптимизация на фабриките си, за да предлагат още по-мощни хардуерни решения.

Успоредно с това Samsung продава компоненти дори на най-големите си конкуренти, сред които и Apple. Така например дългоочаквания Snapdrаgon 875 процесор за бъдещите флагмани с Android също ще бъде произведен от Samsung.

Амбициозната стратегия на компанията предвижда изграждането на още повече производствени съоръжения, за да поемат още по-голям поръчки от най-големите си клиенти. Последната информация на Bloomberg разкрива, че Samsung подготвят впечатляваща инвестиция в размер на $116 млрд. за разработване на ново поколение технологии за производство на хардуер.

Сумата ще бъде използвана, за да спечели важно предимство на Samsung пред TSMC в следващите две години, съобщава TechRadar.

 

 

Ключовият фактор от стратегията на Samsung е свързан с производството на 3-нанометрови процесори, което очакват до 2022г. Ако компанията успее да изпревари TSМС в този сегмент това ще означава, че разполагат с най-добрата технология за производство на чипове за смартфони.

През последните 12 месеца се отчита ръст от 30% на клиентите, които купуват хардуер от Samsung. Корейският производител се надява да продължи с тази стратегия, благодарнеие на планираните капиталови вложения от $116 млрд. Oт Samsung виждат бъдещето си като дългосрочен лидер в производството на мобилни процесори.

В момента големи имена като Аpple и AMD разчитат на TSMC за доставка на хардуерни компоненти. Преминаването към 3-нанометрова технология може да обърне баланса на силите и да направи Samsung в най-предпочитания партньор в индустрията. Първата стъпка за тази цел e компанията да оптимизира 5nm технлология, за да привлече повече клиенти и да спечели битката с TSMC.

За  нас потребителите конкуренцията между тях ще доведе до по-мощни и достъпни смартфони.