Logitech G Pro X Superlight е най-леката безжична мишка за геймъри на компанията

Logitech са предпочитан избор за компютърна периферия заради разнообразието от аксесоари, впечатляващото качество и атрактивните цени. Компанията предлага продукти за всеки един потребител, които са оптимизирани за водещите операционни системи. Специално внимание се обръща на геймърите, тъй като Logitech предлагат богато портфолио от периферия за любителите на игрите.

Най-новото предложение на компанията се казва Logitech G Pro X Superlight и както името подсказва представлява компютърна мишка ориентирана към най-запалените геймъри.

Всъщност това е най-лекият аксесоар за гейминг в този сегмент, който сме виждали досега. Според официалните данни на Logitech теглото е едва 63 грама.

Aко премахнете капачето в долната част, за да стигнете до мястото за батерии, където е USB приемника ще намалите тази стойност до под 60 грама. Новият модел представлява олекотена версия на Logitech G Pro Wireless, която се продава за $130 и е доста популярно решение за геймърите. Теглото на тази мишка, обаче достига до 80 грама, информира TheVerge.

 

 

От компанията се надяват теглото да бъде достатъчно леко, за да не усещате Logitech G Pro X Superlight и да се фокусирате изцяло върху гейминга. Дизайнерите на Logitech са премахнали няколко компонента, включително и броя на LED диодите разположени около бутона за скролване.

Мишката използва само един LED, който функционира като индикатор за батерията. Въпреки това Logitech G Pro X Superlight може да работи до 70 часа без да се наложи зареждане. Предходният модел има живот от 48 часа. Новата компютърна мишка разполага с HERO 25 600 DPI сензор, както G Pro Wireless.

Изчистеният дизайн на G Pro X Superlight също така премахва подвижните бутони на предходния модел. Можете да превключвате в различни DPI режими на работа, като тази настройкa може да се направи от G Hub софтуера.

Официалните продажби на Logitech G Pro X Superlight стартират в началото на декември. Цената на най-леката мишка за геймъри на компанията досега е $150.