Microsoft спират опционалните ъпдейти в Windows 10 до края на 2020г.

Мicrosoft планират няколко промени свързани със систeмата на софтуерни ъпдейти в Windows 10. Компанията прекратява разпространението на т.нар. „опционални“ актуализации до края на настоящата година. Все пак потребителите ще продължат да получават актуалните пачове за сигурност.

Опционалните ъпдейти за операционната система са известни като „C“ и „D“, като обикновено MIcrosoft ги разпространяват през третата или четвъртата седмица на всеки месеца. Водещ приоритет в този тип ъпдейти е подобряване на функционалността на Windows 10.

Решението за спирането на актуализации е предизвикано от „ниската активност“ в централния офис на Microsoft в Редмънд, Калифорния. Това е предизвикано от разпространението на коронавируса и факта, че огромен брой от софтуерните инженери на компанията работят от вкъщи.  По този начин компанията ще се фокусира към по-важни продукти от опционални ъпдейти за Windows 10 до края на 2020г.

Все пак в началото на следващата година ще бъде възстановена нормалната система за актуализации на компютрите, които работят с Windows 10, съобщава WindowsLatest.

 

 

Следващата серия от опционални ъпдейти за операционната система ще бъдат разпространени през втората половина на 2021г. Имайте предвид, че дотогава Windows 10 ще получава актуалните пачове за сигурност. Подобна ще бъде стратегията и с представителите на Windows Insider програмата, които няма да получават нови актуализации през декември.

Компанията често е обект на негативни критики заради проблеми, които възникват след разпространението на традиционните актуализации. Microsoft искат да предотвратят това да се случи, особено в контекста на предстоящия празничен сезон. Ако възникне неочакван проблем или техническа неизправност на компютрите екипите на Microsoft ще реагират незабавно.

Ограниченият работен персонал ще бъде натоварен да извършва само най-важните задачи от компанията през следващите седмици. Настъпването на новата година ще възстанови нормалната активност и операции на Microsoft. В заключение ще отбележим, че през декември ще научим повече детайли за Windows 10X, чиято официална премиера ни очаква през пролетта на 2021г.