Samsung Galaxy S21 Ultra ще има 108MP камера с лазерен автофокус

Последните седмици от календарната година се очертават да бъдат доста динамични. Традиционно се забелязва доста висока активност на потребителите през този период и 2020г. няма бъде изключение. Стартирането на продажбите на впечатляващи устройства като Huawei Mate 40 Pro, iPhone 12, Xiaomi Mi 10T Pro обещават допълнително да провокират интереса на милиони хора по цял свят.

Началото на новата година в мобилната индустрия обикновено е спокойно, като изключение е CES изложението, което се провежда в първите дни на януари. Любителите на технологиите, обаче този път ще могат да се насладят на премиерата на едно от най-очакваните устройства през 2021г. Вече ви информирахме, че Samsung може да изместят премиерата на Galaxy S21 за януари 2021г.

Припомняме, че обикновено смартфоните от висок клас на компанията дебютират в края на февруари или началото на март. Изтеглянето на събитието с няколко седмици ще позволи на Samsung да бъдат по-конкурентни и да привлекат вниманието на потребителите с оглед недостатъчното търсене към Samsung Galaxy S20 серията.

 

 

Вече знаем и конкретната датата, на която ще се проведе голямото събитие и това е 14 януари. Според наличната информация официалните продажби на Galaxy S21 стартират две седмици след премиерата. Със сигурност много хора очакват с нетърпение предстоящите флагмани на Samsung.

Популярният блогър Ice Universe разкрива за едно от най-интересните подобрения в Samsung Galaxy S21 Ultra. Новият модел ще предложи 108-мегапикселова камера с лазерен автофокус. Големината на сензора е 0.8um, като модула няма да включва ToF сензор.  В случая става въпрос за подобрените ISOCELL HM3 камери на Samsung.

Припомняме ви, че Samsung Galaxy S20 Ultra е базиран на ISOCELL Bright HM1, който поддържа същата резолюция. Актуализираната камера ще допуска с 12% повече светлина и ще може да улавя много повече детайли. Интеграцията на лазерен автофокус ще подобрява и възможностите за снимане при ниска осветеност.

Можем да очакваме още допълнителни софтуерни оптимизации както и интерфейса OneUI 3.1, който е базиран на Android 11.