Смартфонът LG Velvet 2 ще бъде представен през 2021г.

LG предизвика по-голямо внимание от обикновено към себе си с тазгодишните си смартфони. Китайският производител вече ни запозна с новия си дизайнерски език, който видяхме за първи път в LG Velvet. Устройството предлага елегантен дизайн с 3D Arc извивки и 6.8-инчов FullVision OLED дисплей и тройна камера (48МР 8МР UltraWide 5МР Depth Sensor).

Компанията изрази увереност да развива активно тази серия от 5G смартфони. Всъщност това не е единствения  впечатляващ модел на LG, която изненада всички с концептуалния LG Wing. Moделът е създаден да оптимизира възможностите на смартфоните с добавянето на втори екран, който може да се използва в „T-образна“ ориентация.

Визията е доста необичайна и демонстрира нагледно над какви интересни идеи работят дизайнерите на LG. Moбилната дивизия ще продължи да бъде доста активна в агресивния опит на компанията да започне отново да генерира приходи от продажбата на смартфони с Android.

Вече е стартирала активната работа над следващия флагман на LG,

 

 

Компанията възнамерява да представи наследник на LG Velvet с по-мощен хардуер и по-добри камери, като премиерата ще стане факт през първото тримесечие на 2021г. Според непотвърдена информация LG искат да покажат LG Velvet 2 на виртуално събитие през март и да стартират продажбите седмици след това.

Tрадиционно компанията би използвала мобилния конгрес за подобна премиера, но заради коронавируса MWC 2021 е изместено за юни. Производството на LG Velvet 2 ще бъде подпомогнато от ODM партньорите на компанията.

Портфолиото включва и уникален модел с кодовото име LG B Project, който има навиващ дисплей и също ще дебютира в началото на 2021г. Данните потвърждават и наличието на още един флагман, който вътрешно се нарича „Rаinbow“.