LG стартират продажбите на първия смартфон с навиващ дисплей през март 2021г.

Китайският производител активно работи над алтернативни дизайни и форм фактори, с които да превърне смартфоните си в хит на пазара. Още преди няколко месеца ви  съобщихме за дизайнерския език LG Velvet. Toва е само първата стъпка от нова стратегия на LG да се конкурират успешно с производителите на Android.

След това компанията изненада всички с LG Wing – смартфон с двоен, въртящ се дисплей, тройна камера, Snapdragon 765G процесор и 4000mAh батерия.

 

Концепцията предлага устройство със стандартен дизайн, което има втори дисплей. Ако държите смартфона във вертикална посока може да извадите допълнителния екран хоризонтално и да разполагате с повече пространство за снимки, приложения, навигация и мултимедия.

LG Еxplorer Project е дивизия на корейския бранд, която експериментира с мистериозен модел, който има навиващ дисплей. Кодовото име на устройството е LG Project B. Идеята е потребителите, които го използват да могат да разгънат дисплея в едната посока и да го превърнат в голяма интерактивна повърхност.

 

 

Специалния механизъм ще го прибира в основата, когато не се нуждаете от големия екран. Със сигурност LG B Project ще грабне вниманието на доста хора и има потенциал да предложи нещо различно, практично и интересно на масовия потребител.

LG разполагат с няколко уникални патента на смартфон с гъвкав дисплей. Трябва да отбележим също, че тази иновация не е новост за компанията. Корейския производител вече представи нова серия OLED навиващи се телевизори.

Оптимизацията за по-малки дисплеи крие известни технически предизвикателства, но LG са уверени, че ще ги отстранят навреме за премиерата, която планират през март 2021г.

 

 

TagsLG