DJI Mini 2 e ултралек дрон с 4K видео, максимален полет 10 км., живот на батерията от 31 минути и цена $449

DJI представиха иновативния Mavic Mini преди година и го определиха като най-малкия и най-лекия дрон достъпен на пазара. Разработването на елегантен дизайн с такива размери е сериозно предизвикaтелство, което закономерно налага някои ограничения. Именно заради това компанията е разработила нова версия на дрона с целта да отстрани някои недостатъци и да предложи още повече на потребителите.

Актуализираният модел се казва DJI Mini 2 и ще предложи същото тегло от 249 грама, но много допълнителни подобрения.

Така например OcuSync 2 технологията осигурява 2.5 пъти по-дълъг обхват на безжична връзка. Със сигурност тази функция  ще допадне на потребителите, тъй като ще им позволи да летят на много по-дълго разстояние и да правят още по-качествено видео с DJI Mini 2.

Бъдещите собственици на дрона ще могат да използват същия контролер за управление, както на новия Mavic Air 2. Наличието на по-малко сензори, обаче няма да гарантира усъвършенстваната технология за следене на обектите в наследника на DJI Mavic Mini, съобщава TheVerge.

 

 

Все пак най-интересното подобрение е свързвано с качеството на съдържанието, тъй като дрона може да снима 4K видео с 30 кадъра в секунда при 100Mbps битрейт. Това е осезаемо подобрение от 2.7К резолюция, 25/30fps и 40Mbps на оригиналния модел. Любопитен факт е, че DJI Mini 2 вече може да прави снимки в RAW формат, което е подходящо за любителите на фотографията.

Новият дрон използва 1/2.3″ сензор, който поддържа полезна Auto Exposurе Bracketing функционалност. От компанията са променили дизайна на перките, които могат да ускоряват по-бързо и да развиват по-висока скорост. Живота на батерията е около 30 минути, като DJI Mini 2 е в състояние да снима стабилизирано видео дори при силен вятър със скорост 38 км/ч.

Предвидена е опция за 4х приближение, като максималната дистанция на полет на DJI Mini 2 вече е 10 километра, което ръст от 4 км. при оригиналния модел. Продажбите на новия дрон на DJI стартират на цена от $449, което е с $50 повече от DJI Mavic Mini.

 

Oще от Digital: Новият дрон DJI Mavic Air 2 има 48MP камера и издържа 34 минутен полет