Гастроентерологът Инна Мазко съветва да заложим на гърдите при избора на пилешко месо, информира Нова телевизия.
Тази част от птицата е с най-диетичното и вкусно месо. То съдържа по-малко химически добавки, които могат да се използват при отглеждането на пилета. А именно – хормони и антибактериални лекарства.
Тъмното пилешко месо обикновено се счита за по-вредно, тъй като в областта на подбедриците и бедрата добавките при отглеждането на птиците се отлагат в по-големи количества.
Мазко също така отбеляза, че протеините от пилешко се усвояват по-добре, отколкото от свинското или говеждото.
Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Неслучайно пилешкият бульон се препоръчва при настинки и други заболявания.
Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 подобрява метаболизма.