Samsung Galaxy S21, S21 и S21 Ultra ще се продават от 29 януари в шест цвята

Oстават броени седмици до края на календарната година и водещите производители вече се подготвят за началото на 2021г. Конкуренцията се очертава да бъда доста интересна още от първите дни на новата година. Вече ви информирахме за възможността Samsung може да изместят премиерата на Galaxy S21 за януари 2021г.

Възприемането на подобна стратегия не е лишено от логика, тъй като ще позволи на компанията да генерира по-високи приходи през традиционно слабото първо тримесечие.

Ситуацията с коронавируса се отрази негативно на плановете им през 2021г., тъй като интереса към Samsung Galaxy S20 серията не е толкова голям, както се очакваше предварително.

Няма как да не отбележим и премиерата на впечатляващи флагмани като Huawei Mate 40 Pro и iPhone 12 Pro също допринасят за изтеглената премиера на смартфоните. Традиционно Samsung представят ново устройство от висок клас през февруари или март, но този път искат да съкратят с няколко седмици този период и ще проведат голямо събитие през януари.

 

 

Популярният блогър Джон Просър също публикува данни, която потвърждава ,че Samsung ще пуснат по-рано новите си флагмани в пазара на смартфони. Неговата информация разкрива и точно кога ще се случи това. Оказва се, че официалната премиера на Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 и Samsung Galaxy S21 Ultra ще стане факт на 14 януари.

Корейският производител няма да губи много време и ще започне реалните продажби на 29 януари 2021г. Масовата дистрибуция на устройствата в ключовите пазари по цял свят вероятно ще стане през февруари, съобщава SlashGear. Бъдещите собственици ще могат да избират между шест различни цветови конфигурации. Това са Black, White, Grey, Silver, Violet и Pink.

Прави впечатление липсата на Gоld и Green конфигурации, но Samsung може да ги добавят на по-късен етап. Стартирането на продажбите в края на януари ще е интересен опит на компанията да затвърди лидерската си позиция при смартфоните с оглед санкциите, които ограничават бизнес стратегията на Huawei.