Lenovo отчете рекордни приходи за второто тримесечие на 2020г.

Lenovo е подходящ пример за китайски гигант, който има силно присъствие извън родината си. Компанията е лидер в производството на лаптопи и компютри, която може да се похвали със стабилно представяне през годината въпреки пандемията. Финансовите резултати на Lenovo за второто тримесечие очертават рекордни стойности и приходи от $14.5 млрд., което е ръст от 7% на годишна база.

Китайският производител отчита още няколко добри показателя за периода като увеличението на нетния доход до $310 млн, което представлява ръст от 53%, спрямо същия период през 2019г. Резултатите също така показват, че приходите преди облагане с данъци на Lenovo достигат 470 млн., което е увеличение от 52% в сравнение с второто тримесечие на миналата година.

Рекордните приходи на Lenovo са най-доброто доказателство за гъвкавата стратегия позволила на компанията да редуцира влиянието на икономическите ограничения свързани с COVID-19. Превръщането на домовете във виртуални офиси и онлайн стаи за обучение също допринася за високото търсене към продуктите на Lenovo през тримесечието.

 

 

Тенденцията Intelligent Device Group (IDG) групата на компанията да генерира най-много приходи се запазва с рекордни показатели на PC & Smart Devices (PCSD) дивизията от $11.5 млрд. Това е ръст от 8%, спрямо същия период година по-рано. Друго стратегическо звено в структурата на IDG се казва Mobile Business Group (MBG) и сега oтчита 39% ръст в приходите, както и минимален растеж на годишна база.

Силното присъствие на Lenovo в стратегически региони като Северна Америка и Латинска Америка отново е движещ фактор за представянето на китайския бранд. Двуцифрено увеличение в приходите от 11% генерира Data Center Group (DCG) дивизията, като сегмента на облачните услуги е друг успешен бизнес сектор за компанията с 34% ръст в приходите.

Софтуерните решения на Lenovo са поредната дивизия с рекордни приходи от $1.2 млрд., които представляват 8.5% от общите приходи на компанията за периода. 36% e увеличението на приходите от продажба Smart IoT устройствата, както и повече от 40% в сферата на електронната търговия.

Lenovo остават уверени, че рекордното представяне ще продължи поне до края на 2020г.

Oще от Digital: Първият гъвкав лаптоп Lenovo ThinkPad X1 Fold вече може да се купи за $2499

TagsLenovo