Славия, Ахил, ЦПВК и Казанлък се класираха за финали за кадетки

Три столични клуба – Славия, Ахил, ЦПВК и представителките на Казанлък се класираха за държавни финали по волейбол на България за кадетки (състезателки родени 2003/2004 година). Четирите тима заеха първите две места на допълнителни квалификации, които се проведоха в Казанлък и Етрополе.

Група А се игра в Казанлък, с участието на домакините, Славия, Раковски (Димитровград) и Хебър (Пазарджик).

Славистките и „розите“ отбелязаха по две победи над съперничките, като се класираха за финали, а директният им двубой бе за престиж.

В него се получи петгеймова битка, с много оспорвана игра и обрати от двете страни на мрежата. В крайна сметка Славия показа повече устойчивост и надигра Казанлък с 3:2 гейма, а с това спечели турнира, розите са „втори“. Двата тима ще играят в спора за титлата. Хебър надигра Раковски с 3:2 гейма също в мач за престиж и зае трето място, Раковски остана четвърти. Двата отбора прекратяват по-нататъшно участие.

Резултати и класиране в група А на допълнителните турнири вижте тук.

Група Б се проведе в Етрополе, с участието на домакините, Ахил и ЦПВК. Двата столични тима надиграха етрополки и се класираха за финали, като директният им двубой, последен по програма, бе за престиж. Срещата обаче не се игра, поради неявяване на ЦПВК. Така волейболистките на Ахил спечелиха служебна победа и първото място в турнира, а заедно с ЦПВК ще играят в спора за титлата. Тимът на Етрополе преустановява по-нататъшно участие.

Резултати и класиране в група Б на допълнителните турнири вижте тук.

В спора за титлата участват осем отбора, а турнирът е от 7 до 11 ноември в София. Ето всички участници: ЦСКА, Локомотив 1929 (София), Марица (Пловдив), Велбъжд (Кюстендил), Славия, Ахил (София), ЦПВК (София), Казанлък.

BGvolleyball.com