Реал Мадрид 2:0 Уеска, два бързи гола на домакините (видео)

Отборите на Реал Мадрид и Уеска играят при резултат 2:0 на „Алфредо Ди Стефано“ в ранния двубой от днешната програма на 8-ия кръг в Ла Лига. Попаденията отбелязаха Еден Азар (40′) и Карим Бензема (45′).

 

Зинедин Зидан е направил четири промени в състава си след равенството 2:2 с Борусия (Мьонхенгладбах) в Шампионската лига. В защита започват Марсело и Едер Милитао вместо Рафаел Варан и Ферлан Менди, в халфовата линия Лука Модрич е предпочетен пред Тони Кроос, а в атака Азар за първи път през сезона е титуляр, след като във вторник влезе като смяна на Винисиус Жуниор.

Гостите пък са подредени в 4-3-3, като в предни позиции са Серхио Гомес, Рафа Мир и Хавиер Онтиверос.



В седмата минута Мир направи опасен пробив по десния фланг, но ударът му мина встрани от вратата. В 14-ата Азар стреля след центриране на Модрич, но неточно. В 20-ата Мир успя да се разпише, но попадението не беше зачетено заради негова засада. В 25-ата Андрес Фернандес успя да отрази удар с глава на Серхио Рамос. В 28-ата Онтиверос центрира остро, но Гомес не успя да засече топката добре. В 40-ата Азар успя да открие резултата в полза на мадридчани с топовен шут от голяма дистанция. Това е първият му гол в Ла Лига от 5 октомври миналата година насам. В 45-ата Бензема получи топката от Лукас Васкес в близост до вратата и удвои преднината на домакините.


РЕАЛ МАДРИД – УЕСКА 2:0

1:0 Азар (40′)
2:0 Бензема (45′)

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Рамос, Марсело, Каземиро, Валверде, Модрич, Асенсио, Бензема, Азар

Уеска: Фернандес, Мафео, Пулидо, Сиовас, Луисиньо, Гарсия, Москера, Нвакали, Гомес, Мир, Онтиверос