Microsoft oтчeтоха 12% ръст в приходите през третото тримесечие на 2020г.

Microsoft информираха бизнес анализаторите и своите акционери за финансовото си резултати през третото тримесечие на годината. Софтуерният гигант може да се похвали със солидно представяне, което надминава предварителните очаквания. Така например общите приходи на компанията за периода между юли и септември достигат до $37.2 млрд., което представлява ръст от 12%.

Анализаторите очакваха тази стойност да не надхвърля $37.7 млрд. В същото време оперативната печалба на Microsoft за тримесечието достига до $15.9 млрд. Увеличението е 25%, което е друга положителна цифра от доклада на компанията. Резултати показват още, че нетната печалба за периода е $13.9 млрд., което е 30% ръст.

По този начин Microsoft оправдава очакванията на анализаторите в най-важните категории през третото тримесечие на годината. Последният важен критерий за представянето на компанията е дивидента от притежавана акция, която вече е $1.82, което носи с 32% печалба на всеки акционер, съобщава mspoweruser.

Гореизброените цифри показват, че възстановяването на бизнеса на Microsoft от пандемията продължава по план.

 

 

Най-голям принос за доброто представяне през този период имат Ofiice 365 и Azure облачните услуги. Публикуването на резултатите доведе до 1.51% ръст в акциите на Microsoft на борсата. Конкретните данни разкриват, че високото търсене към облачните услуги е причината за 31% ръст в приходите, които достигат до $15.2 млрд.

Приходите от Office 365 Commercial отчитат ръст от 21%, като абонаментите в Microsoft 365 Consumer вече надхвърлят 45 млн. души по цял свят. Ориентираната към професионалистите платформа LinkedIn, която също е собственост на компанията регистрира двуцифрен ръст в приходите от 16% за третото тримесечие.

Мicrosoft също така отчитат с 37% повече приходи от продажби на продуктите със Surface бранда, както и 30% ръст на Xbox услугите, които предлагат на потребителите. Компанията е върнала на акционерите $9.5 млрд. под формата на изкупуване на акции и изплащане на дивиденти за същия период, което е с 21% повече от предходното тримесечие.

Доброто представяне на компанията вероятно ще продължи и през октомври-декември.

 

Oще от Digital: Microsoft може отново да купи Nokia, според анализатори